• sns01
  • sns02
  • sns03
  • instagram (1)

Pitakonan

Apa klasifikasi lan kritéria kanggo saringan?

(1) saringan low pass

Saka 0 kanggo F2, karakteristik amplitudo-frekuensi warata, kang bisa nggawe komponen frekuensi ngisor F2 liwat meh unattenuated, nalika sing luwih dhuwur tinimbang F2 sing nemen attenuated.

(2) saringan high-pass

Beda karo panyaring low-pass, karakteristik frekuensi amplitudo rata saka frekuensi F1 nganti tanpa wates.Iki ngidini komponen frekuensi saka sinyal ndhuwur F1 kanggo liwat meh unattenuated, nalika sing ngisor F1 bakal nemen attenuated.

(3) band pass filter

Passband kasebut ana ing antarane F1 lan F2.Iki ngidini komponen frekuensi sinyal sing luwih dhuwur tinimbang F1 lan luwih murah tinimbang F2 kanggo ngliwati tanpa ditindhes, dene komponen liyane dikurangi.

(4) band stop filter

Beda karo panyaring bandpass, pita mandeg ana ing antarane frekuensi F1 lan F2.Iku attenuates komponen frekuensi saka sinyal sing luwih dhuwur tinimbang F1 lan luwih murah tinimbang F2, lan liyane saka komponen frekuensi liwat meh unattenuated.

Apa filter daya EMI?

Filter daya gangguan elektromagnetik (EMI) minangka piranti pasif sing kasusun saka induktansi lan kapasitansi.Iku bener tumindak minangka loro saringan low-pass, siji attenuating umum-mode interferensi lan liyane attenuating beda-mode gangguan.Iku attenuates energi rf ing band mandeg (biasane luwih saka 10KHz) lan ngidini frekuensi daya kanggo pass liwat karo sethitik utawa ora atenuasi.Filter daya EMI minangka pilihan pisanan kanggo insinyur desain elektronik kanggo ngontrol EMI sing ditindakake lan dipancarake.

Apa prinsip kerja filter daya EMI?

(A) Kanthi nggunakake karakteristik kapasitor maringaken frekuensi dhuwur lan kurang frekuensi isolasi, frekuensi dhuwur gangguan saiki kabel urip lan kabel Netral wis ngenalaken menyang kabel lemah (mode umum), utawa frekuensi dhuwur gangguan saiki saka kabel urip ngenalaken. menyang kabel netral (mode diferensial);

(B) Nggambarake arus gangguan frekuensi dhuwur bali menyang sumber gangguan kanthi nggunakake karakteristik impedansi saka koil induktor;

Apa sing kudu digatekake nalika nginstal filter?

Kanggo nyuda resistensi grounding, saringan kudu dipasang ing permukaan logam konduktif utawa disambungake menyang titik lemah sing cedhak liwat zona lemah sing dikepang kanggo ngindhari impedansi grounding gedhe sing disebabake dening kabel grounding sing langsing.

Cara milih filter daya?

Sawetara indeks kudu dianggep nalika milih saringan saluran listrik.Kaping pisanan yaiku voltase / arus sing dirating, disusul karo mundhut sisipan, arus bocor (filter daya dc ora nganggep ukuran arus bocor), ukuran struktur, lan pungkasane yaiku tes voltase.Wiwit interior panyaring umume pot, karakteristik lingkungan ora dadi masalah utama.Nanging, karakteristik suhu saka materi potting lan kapasitor Filter duwe pengaruh tartamtu ing karakteristik lingkungan Filter sumber daya.

Volume panyaring utamane ditemtokake dening induktansi ing sirkuit panyaring.Sing luwih gedhe volume kumparan induktansi, luwih gedhe volume panyaring.