• sns01
  • sns02
  • sns03
  • instagram (1)

Nyaring Kebisingan Mode Umum Nggunakake Filter EMI Monolitik

Sanajan keselak mode umum populer, alternatif bisa dadi saringan EMI monolithic. Yen ditata kanthi bener, komponen keramik multilayer iki nyedhiyakake penolakan gangguan mode umum sing apik.
Akeh faktor nambah jumlah gangguan "noise" sing bisa ngrusak utawa ngganggu fungsi peralatan elektronik.Mobil saiki minangka conto utama.Ing mobil, sampeyan bakal nemokake Wi-Fi, Bluetooth, radio satelit, sistem GPS, lan iku mung wiwitan.Kanggo ngatur gangguan gangguan iki, industri biasane nggunakake shielding lan saringan EMI kanggo ngilangi gangguan sing ora dikarepake.Nanging sawetara solusi tradisional kanggo ngilangi EMI / RFI ora cukup maneh.
Masalah iki nyebabake akeh OEM supaya ora nggunakake diferensial 2-kapasitor, 3-kapasitor (siji kapasitor X lan kapasitor 2 Y), saringan feedthrough, keselak mode umum, utawa kombinasi kasebut kanggo solusi sing luwih cocok kayata saringan EMI monolitik kanthi penolakan gangguan sing luwih apik ing paket sing luwih cilik.
Nalika peralatan elektronik nampa gelombang elektromagnetik sing kuwat, arus sing ora dikarepake bisa disebabake ing sirkuit lan nyebabake operasi sing ora disengaja - utawa ngganggu operasi sing dituju.
EMI/RFI bisa awujud emisi sing dianakake utawa dipancarake.Nalika EMI ditindakake, tegese swara kasebut ngliwati konduktor listrik.EMI sing dipancarake kedadeyan nalika gangguan liwat udara kanthi bentuk medan magnet utawa gelombang radio.
Sanajan energi sing ditrapake saka njaba cilik, yen dicampur karo gelombang radio sing digunakake kanggo penyiaran lan komunikasi, bisa nyebabake mundhut resepsi, swara sing ora normal, utawa gangguan video. Yen energi kuwat banget, bisa uga. ngrusak peralatan elektronik.
Sumber kalebu gangguan alam (contone, discharge elektrostatik, cahya, lan sumber liyane) lan gangguan gawean manungsa (contone, gangguan kontak, peralatan bocor nggunakake frekuensi dhuwur, emisi sing ora dikarepake, lan sapiturute). , dadi solusine yaiku nggunakake saringan EMI kanggo mbusak frekuensi dhuwur sing ora dikarepake, minangka piranti sing kapisah utawa dipasang ing papan sirkuit.
Filter EMI Saringan EMI biasane kalebu komponen pasif, kayata kapasitor lan induktor, sing disambungake kanggo mbentuk sirkuit.
"Induktor ngidini DC utawa arus frekuensi rendah ngliwati nalika mblokir arus frekuensi dhuwur sing ora dikarepake.Kapasitor nyedhiyakake jalur impedansi sing kurang kanggo ngalihake gangguan frekuensi dhuwur saka input filter menyang daya utawa sambungan lemah," ujare Christophe Cambrelin saka perusahaan kapasitor Johanson Dielectrics.EMI Filter.
Cara nyaring mode umum tradisional kalebu saringan low-pass nggunakake kapasitor sing ngirim sinyal kanthi frekuensi ing ngisor frekuensi cutoff sing dipilih lan nyuda sinyal kanthi frekuensi ing ndhuwur frekuensi cutoff.
A titik wiwitan umum kanggo aplikasi sepasang kapasitor ing konfigurasi diferensial, karo siji kapasitor antarane saben tilak saka input diferensial lan lemah.Saringan kapasitif ing saben sikil ngalihake EMI / RFI kanggo lemah ndhuwur frekuensi cutoff kasebut.Wiwit konfigurasi iki melu. ngirim sinyal saka fase ngelawan liwat loro kabel, rasio sinyal-kanggo-gangguan apik nalika gangguan bayangan dikirim menyang lemah.
"Sayange, Nilai kapasitansi MLCCs karo dielektrik X7R (biasane digunakake kanggo fungsi iki) bisa beda-beda Ngartekno karo wektu, voltase bias lan suhu,"Cambrelin ngandika.
"Dadi, sanajan loro kapasitor dicocogake kanthi rapet ing wektu tartamtu ing suhu kamar kanthi voltase sithik, mesthine bakal entuk nilai sing beda-beda yen ana owah-owahan, voltase utawa suhu.Iki mismatch antarane loro kabel bakal nyebabake respon unequal cedhak cutoff Filter.Mulane, ngowahi swara mode umum dadi gangguan diferensial.
Solusi liyane yaiku kanggo nyambungake kapasitor "X" sing gedhe ing antarane rong kapasitor "Y". Shunt kapasitif "X" nyedhiyakake keseimbangan mode umum sing becik, nanging uga duwe efek samping sing ora dikarepake saka panyaring sinyal diferensial. Mbok solusi sing paling umum. lan alternatif kanggo Filter pass kurang iku keselak mode umum.
A keselak mode umum yaiku trafo 1: 1 karo loro windings tumindak minangka utami lan sekunder. Ing cara iki, saiki liwat siji nduwurke tumpukan ngindhuksi arus ngelawan ing nduwurke tumpukan liyane. Sayange, mode umum keselak uga abot, larang, lan rentan. kanggo gagal geter-induced.
Nanging, keselak mode umum sing cocog karo cocog lan kopling sing sampurna ing antarane gulungan kasebut transparan kanggo sinyal diferensial lan duwe impedansi dhuwur kanggo gangguan mode umum. , sing luwih dhuwur induktansi digunakake kanggo njupuk nyaring frekuensi kurang, luwih giliran dibutuhake, saéngga ngasilaken ing kapasitansi parasit sing ora bisa pass nyaring frekuensi dhuwur.
Mmatches antarane windings amarga toleransi Manufaktur mechanical nimbulaké ngoper mode, ngendi bagean saka energi sinyal diowahi kanggo swara mode umum lan kosok balene.Kahanan iki bisa nimbulaké kompatibilitas elektromagnetik lan masalah kakebalan.The mismatch uga nyuda induktansi efektif saben wentis.
Ing kasus apa wae, keselak mode umum menehi kaluwihan sing signifikan tinimbang opsi liyane nalika sinyal diferensial (liwat) beroperasi ing sawetara frekuensi sing padha karo gangguan mode umum sing kudu ditolak. Nggunakake keselak mode umum, passband sinyal bisa ditambahi menyang band penolakan mode umum.
Filter EMI Monolitik Senajan keselak mode umum populer, saringan EMI monolithic uga bisa digunakake. Nalika ditata kanthi bener, komponen keramik multilayer iki nyedhiyakake penolakan gangguan mode umum sing apik banget. Padha nggabungake rong kapasitor shunt sing seimbang ing siji paket kanggo pembatalan induktansi lan pelindung .Saringan iki nggunakake loro dalan electrical kapisah ing piranti siji disambungake menyang papat sambungan external.
Kanggo ngindhari kebingungan, kudu dicathet yen saringan EMI monolithic ora kapasitor feedthrough tradisional.Sanajan katon padha (kemasan lan tampilan sing padha), desaine beda banget, lan ora disambungake kanthi cara sing padha. Kaya EMI liyane saringan, saringan EMI monolithic attenuate kabeh energi ndhuwur frekuensi cutoff kasebut lan pilih kanggo pass mung energi sinyal dikarepake, nalika ngalihake gangguan bayangan kanggo "lemah".
Nanging, tombol punika induktansi banget kurang lan cocog impedansi.Kanggo saringan EMI monolithic, terminal sing njero disambungake menyang referensi umum (tameng) elektroda ing piranti, lan piring dipisahake dening elektroda referensi.Electrostatically, telung kelenjar electrical. kawangun dening rong halves kapasitif sing nuduhake elektroda referensi umum, kabeh sing ana ing awak Keramik siji.
Imbangan antarane loro halves saka kapasitor uga tegese efek piezoelektrik padha lan ngelawan, canceling saben liyane metu. Hubungan iki uga mengaruhi suhu lan voltase variasi, supaya komponen ing loro garis umur merata. Yen ana siji downside kanggo monolithic EMI "Ing kasus iki, keselak mode umum minangka solusi sing luwih apik," ujare Cambrelin.
Telusuri masalah paling anyar babagan Desain World lan masalah mburi ing format sing gampang digunakake lan berkualitas tinggi. Sunting, enggo bareng lan download dina iki karo majalah teknik desain terkemuka.
Forum EE pemecahan masalah paling dhuwur ing donya kalebu mikrokontroler, DSP, jaringan, desain analog lan digital, RF, elektronika daya, rute PCB, lan liya-liyane
Hak Cipta © 2022 WTWH Media LLC.kabeh hak dilindhungi undhang-undhang.Materi ing situs iki ora bisa diprodhuksi, disebarake, dikirim, di-cache utawa digunakake tanpa idin tinulis sadurunge WTWH MediaPrivacy Policy |Iklan |Babagan awake dhewe


Wektu kirim: Apr-19-2022